martes, 27 de octubre de 2009

Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

WORLD DAY FOR AUDIOVISUAL HERITAGE. 27 October
DIA MUNDIAL DEL PATRIMONI AUDIOVISUAL

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), conjuntament amb el Museu del Cinema de Girona i en col·laboració amb el Consell Internacional d'Arxius (CIA/ICA), han elaborat uns desplegables en suport paper i la seva versió web que mostren l'evolució tecnològica de la FOTOGRAFIA, la IMATGE EN MOVIMENT el CINEMA AMATEUR i la TELEVISIÓ I VÍDEO.



NOVETAT 2009!



TELEVISIÓ I VÍDEO

Cronologia dels esdeveniments més rellevants en l'evolució tecnològica i l'ús social de la televisió i el vídeo. Es
presenta juntament amb fotografies que il·lustren aquesta evolució a la ciutat de Girona.









CINEMA AMATEUR
Cronologia dels avenços tècnics que van acostar la producció de cinema al públic no professional. Conté també fotografies del rodatge de pel·lícles i fotogrames que il·lustren l'evolució del cinema amateur a Girona.











FOTOGRAFIA
Cronologia de les fites més importants en l'evolució de la tècnica fotogràfica, des de la primera fotografia de Joseph Nicéphore Niépce el 1826, fins als nostres dies. Inclou les dates clau en la història de la fotografia a la ciutat de Girona











IMATGE EN MOVIMENT
Cronologia de la imatge en moviment, mostra l'evolució en les tècniques de captació i projecció de la imatge des dels antecedents del cinema a la irrupció de la televisió i el vídeo digital



La celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual és una iniciativa promoguda pel Consell de Coordinació de lAes Associacions d'Arxius Audiovisuals (CCAA), sota els auspicis de la UNESCO, amb l'objectiu de conscienciar la població mundial de l'alt risc de perdre el nostre patrimoni audiovisual per la degradació dels materials i l'obsolescència tecnològica.

No hay comentarios: