jueves, 10 de junio de 2010

Visita a la Juderia de Sagunt


Visita guiada a la Juderia de Sagunt, amb Manuel Civera, autor del llibre: "Morvedre hebreu (segles XIII-XVI)".

Dia 13 de juny de 2010. Inscripció a partir del 7 de juny telefonant al 608730406.

Sagunt fou durant la baixa edat mitjana terra de promissió d'hebreus (jueus i conversos). En el segle XV fou la Juderia més important del Regne de València.

Durant la visita explicarem l'evolució dels espais jueus i vorem el lloc de la sinagoga (amb el micvé, celler, escola, sala de les dones, etcètera), la casa del clavari de l'aljama jueva, la carnisseria jueva i altres edificis significatius. Finalment recorrerem la necròpolis jueva amb hipogeus,foses rupestres, foses laterals, restes del mausoleu de Salomó Sem Tov, el panteó d'Isaac Atzar, etcètera.

Organitzen: Ajuntament de Sagunt, El Parc Natural de la Serra Calderona i eaquest Centre d'Estudis del Camp de Morvedre.


-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Visita guiada a la Judería de Sagunto, con Manuel Civera, autor del libro: "Morvedre hebreo (siglos XIII-XVI)".

Día 13 de junio de 2010. Inscripción a partir del 7 de junio llamando al 608730406.

Sagunto fue durante la Baja Edad Media tierra de promisión de hebreos (judíos y conversos). En el siglo XV fue la Juderia más importante del Reino de Valencia.

Durante la visita explicaremos la evolución de los espacios judíos y veremos el lugar de la sinagoga (con el micvé, bodega, escuela, sala de las mujeres, etcétera), la casa del clavario de la aljama judía, la carnicería judía y otros edificios significativos. Finalmente recorreremos la necrópolis judía con hipogeos, fundidas rupestres, fosas laterales, restos del mausoleo de Salomón Sem Tov, el panteón de Isaac Azar, etcétera.

Organizan: Ayuntamiento de Sagunto, El Parque Natural de la Sierra Calderona y eaquest Centro de Estudios del Camp de Morvedre.


No hay comentarios: